O nama

O nama

CONSA d.o.o. Sarajevo je društvo za proizvodnju, promet i usluge osnovano 1990. godine. Od svog osnivanja pa do aprila 1992. godine društvo se bavilo finansijskim inžinjeringom. U periodu od aprila 1992. godine do kraja 1996. godine društvo obustavlja sve svoje aktivnosti. Početkom 1997. godine društvo nastavlja sa svojim poslovanjem, fokusirajući se na trgovinu na veliko robama široke potrošnje (neprehrambeni dio).

Krajem 1999. godine društvo investira u nabavku opreme, te pokreće proizvodnju ambalaže od fleksibilnih materijala. Kupljene su tri mašine neophodne za početak proizvodnje fleksibilne ambalaže (mašina za flekso štampu sa 6 boja, mašina za konfekcioniranje kesica i mašina za izradu foto polimera).

Proizvodnja je pokrenuta u iznajmljnom prostoru na dvije različite lokacije. Novom investicijom 2003. godine Consa po prvi put djeluje u vlastitom proizvodnom prostoru od 500m2. Kontinuiranim ulaganjem u najsavremeniju opremu i obuku ljudskih resursa društvo je izraslo u jedog od vodećih proizvođača fleksibilne ambalaže na domaćem tržistu.

U 2010-toj godini smo implementirali sistem upravljanja kvalitetom ISO 2001:2008.

Društvo danas zapošljava 16 radnika, a na godišnjem nivou iz naše proizvodnje izađe 300 tona gotovog proizvoda. Sa tendencijom stalnog rasta proizvodnje te proširenjem postojećih kapaciteta uspješno udovoljavamo zahtijevima tržišta.

Zadovoljstvo naših kupaca najbolji je pokazatelj kvaliteta našeg poslovanja.

O nama